Eğitim İçerikleri

Kişisel Geri Bildirimli İstem Kurgulama Eğitimi


  • Tarih: 29.03.2024 - 05.04.2024
  • Fiyat: AIPPI Türkiye Üyesi olan kişiler için 8000.00 TL + KDV , AIPPI Türkiye Üyesi olmayan kişiler için 10000.00 TL + KDV
  • Saat: 09:00:00 - 18:00:00
  • Yer: Zoom Meeting

Eğitim İçeriği:

IP Akademi 2024 Kişisel Geri Bildirimli İstem Kurgulama Eğitimleri 29 Mart 2024 tarihinde başlayacak olup, yenilik, buluş basamağı, açıklık, açıklama yeterliliği ve buluş bütünlüğü gibi genel prensiplerin tartışılacağı teorik oturum dizisini takiben 5 Nisan tarihli toplu istem seti değerlendirme oturumları gerçekleştirilecektir. 5 Nisan istem seti değerlendirme oturumları her bir katılımcının hazırlayacağı istem setlerinin bireysel geri bildirim yapılmak suretiyle en fazla 2-3 kişilik gruplar halinde kontrol edildiği özel ders formatında gerçekleştirilecektir.

Katılımcılara sunulacak buluş konusu ve teknik içeriği AIPPI Türkiye IP Akademi eğitmenleri tarafından 29 Mart - 5 Nisan eğitimlerine özel olarak hazırlanmış olup eğitimler sonrasında ideal yanıtlardan oluşan model çözüm ayrıca yayınlanacaktır. Eğitim için katılımcıların başlangıç-orta düzey istem takımı yazım tecrübesine sahip olması yeterlidir. Katılımcıların teorik oturumları takip edecek pratik geri bildirim oturumları öncesi hazırladıkları istem setlerini sunmaları gerekli olduğundan iki oturum arasında ortalama 1-3 saat arası kişisel çalışma süresi kullanmaları beklenmektedir.

AIPPI Türkiye IP Akademi istem yazım eğitimleri için hazırlanan farazi buluş her bir katılımcının hazırlayacağı içeriğe tek tek geri bildirim alacağı özel ders formatında gerçekleştirilerek Türkiye’de mesleki eğitim alanında yeni bir bakış açısı getirecektir.


EĞİTİM PROGRAMI

29 Mart 2024 – Teorik Eğitim

  • Patentlenebilirlik Kriterleri (Yenilik – Buluş Basamağı – Sanayiye Uygulanabilirlik)
  • Başvuru Koşulları (Açıklık – Yeterlik – Buluş Bütünlüğü)
  • İstem Yazımı (Bağımsız ve bağımlı istemlerin hazırlanması)
  • Tarifname Yazımı
  • Hazırlanacak Çalışmanın Tanıtımı (Kapsam Aşımı – İstemlerin Desteği)

5 Nisan 2024 – Pratik Eğitim

  • Çalışmaların Kontrolü – Eğitmenlerimiz tarafından birebir geri bildirimler ile çalışmaların kontrolü yapılacak ve detaylı olarak görüşler sunulacaktır.

EĞİTMENLER

Barış ATALAY - Avrupa Patent Vekili

Barış ATALAY, İstanbul Teknik Üniversitesi elektrik/elektronik mühendisliği fakültesi, elektrik mühendisliği bölümünden mezundur. Türkiye, 2000 senesinde Avrupa Patent Sözleşmesi imzacısı olduktan sonra Avrupa Patent Ofisi vekillik yetkisini sınavla elde eden ilk vekillerden olup Maastricht Üniversitesi Science, Technology & Society ve Strasbourg Üniversitesi European Patent Litigation yüksek lisans eğitimlerini tamamlamıştır. İlaveten, patent vekillerinin eğitimine yönelik olarak meslek örgütü epi eğitmeni ve Strazburg Üniversitesi CEIPI eğitmeni olarak görev yapmaktadır. Avrupa Patent Vekilliği sınavına yönelik olarak meslek örgütü epi tarafından ve CEIPI tarafından düzenlenen eğitimlerde içerik hazırlayıcısı ve eğitmenlik görevlerinde bulunmaktadır.

Barış ATALAY, Avrupa Patent Vekilleri meslek örgütü epi Meclisi Türkiye delegelerinden olup ayrıca AIPPI, FICPI ve LES gibi uluslararası meslek örgütlerinin üyesidir. 2013-2017 yılları arasında iki dönem AIPPI Merkezi Büro bünyesinde Program Komitesi üyeliği yapmıştır.

Bahçeşehir Üniversitesi biyomedikal mühendisliği bölümünde Fikri Haklar ve Uygulamalı Patent Hukuku dersleri vermektedir. Galatasaray Lisesi’nden mezun olup İngilizce, Fransızca ve orta seviye Almanca konuşmaktadır.

Dr. Onur Ömer SÖĞÜT Avrupa Patent Vekili

Kimya Mühendisliği lisans eğitiminin ardından aynı alandaki yüksek lisans ve doktora süreçlerinde çeşitli bilimsel araştırma projelerinde görevler üstlenen Onur Söğüt, 2012 yılda fikri ve sınai mülkiyet alanına dahil olmuştur. Yönetici ortağı olduğu Terra Patent’te Türk ve Avrupa Patent Vekili olarak tarifname yazımı ve tescil süreci, üçüncü kişi görüşleri ve tescil itirazları, stratejik sınai mülkiyet danışmanlığı, patent ihlal ve hükümsüzlük davalarında uzman görüşü sunulması ile kurumsal patent eğitimleri üzerine faaliyet göstermektedir.

Volkan HAMAMCIOĞLU - Avrupa Patent Vekili

2007 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği lisans, 2010 yılında aynı okul ve bölümde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2011 yılında Arçelik A.Ş.’de Patent Mühendisi olarak başladığı görevini 2016 – 2021 yılları arasında Patent Takım Lideri olarak sürdürmüştür.

2011 yılında Türk Patent ve Marka Vekili, 2018 yılında Avrupa Patent Vekili unvanlarını kazanmıştır. Ardından 2021 yılında Strasburg Üniversitesi Center for International Intellectual Property Studies (CEIPI) bünyesindeki University Diploma on Patent Litigation in Europe programını tamamlayarak Birleşik Patent Mahkemesi (UPC) nezdinde kayıtlı vekil olmuştur.

2019-2022 yılları arasında Avrupa Patent Ofisi’nin (EPO) aday destekleme projesi Candidate Support Project (CSP) kapsamında koçluk ve Fikri Sınai Haklar Mahkemeleri’nde bilirkişilik yapmıştır. Şu anda Avrupa Patent Vekilliği sınavları için Avrupa Patent Vekilleri Derneği (epi) bünyesinde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde eğitmenlik yapmaktadır. Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği (AIPPI) Yönetim Kurulu ve Avrupa Patent Vekilleri Derneği (epi) Konsey üyesidir.

Utkan Bakırcı - Avrupa Patent Vekili

Utkan Bakırcı, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden kimya mühendisi olarak mezun olduktan sonra kimya sanayinde çalışmaya başladı. 2013 yılında Türk Patent ve Marka vekili oldu. Çalıştığı firmanın Ar-Ge Merkezinde Patent ve Fikri Haklar Lideri olarak görevine devam ederken, Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2.lik derecesiyle mezun oldu ve Galatasaray Üniversitesi'nde Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisans derecesi aldı. Avukatlık stajını tamamlayarak, İstanbul Barosu’nda avukat olarak kaydını yaptırdı. Ayrıca, İstanbul Barosu’nun fikri ve sınai haklar komisyonunda yönetim kurulu üyesidir.

EQE sınavlarının tamamını geçerek Avrupa Patent Vekili oldu ve şu anda EPI meslek birliği nezdinde EQE adaylarına eğitmenlik yapmaktadır; ayrıca ülke delegasyonunda yedek üyedir. Strazburg Üniversitesi'nde "Avrupa'da Patent Davaları" isimli Diploma Programını 2023 yılında tamamlamış ve sicil kaydını yaparak, yeni kurulan Birleşik Patent Mahkemesi'nde (Unified Patent Court) avukatlık yapma yetkisini kazanmıştır.

2015 yılından beri İstanbul Bölgesi Bilirkişi Listesinde yer almakta ve İhtisas Mahkemeleri tarafından patent davaları öncelikli olmak üzere fikri ve sınai mülkiyet haklarına ilişkin davalara bilirkişi olarak atanmaktadır. Kurucu ortağı olduğu US Patent A.Ş. firmasında patent/marka vekillik hizmetleri ve US Hukuk Bürosu’nda fikri haklar alanında avukatlık hizmeti sunmaktadır.

Başak Yiğiter - Avrupa Patent Vekili

Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Bölümünden mezun olduktan sonra, Fransa’da Lille üniversitesinde biyoanalitik alanında yüksek lisans yaptım. Daha sonra Türkiye’ye dönerek, bir ilaç firmasında patent vekili olarak göreve başladım. Yaklaşık 6 yıl orada çalıştıktan sonra 2018 yılından beri Deriş Patent ve Marka Acentası’nda patent vekili olarak görev almaktayım. Bu süre zarfında, 2011 yılında Türk patent vekili ve 2022 yılında Avrupa patent vekili oldum.

Sevda Kalyoncu – Türk Patent Vekili

1988 Antalya doğumludur. 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Kimya (ing) bölümünden mezun olmuş, daha sonra ODTÜ Kimya bölümünde yüksek lisans yaparak 2015 yılında öğrenimini tamamlamıştır. 2014 yılında patent uzmanı olarak iş hayatına başlamıştır. 2015 yılında marka vekilliği, 2017 yılında ise patent vekilliği sınavlarını başarıyla geçmiştir. 2018 yılından bu yana Grup Ofis Marka Patent firmasında çalışmakta olup, Kimya-Biyoteknoloji ekip lideri olarak patent vekilliği görevini sürdürmektedir. Avrupa Patent Vekili adayıdır, hazırlık ve A sınavlarını başarıyla geçmiştir.

Fatma Çevik

Uludağ Üniversitesi Fizik Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Nükleer Fizik Alanında tamamladı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi’nde Ortaöğretim Kurumlarında Fizik Eğitimi dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamlayarak ikinci Yüksek Lisans diplomasını aldı.

Sektöre 2013 yılında Invokat Fikri Haklar Danışmanlık Ltd.’ de Patent Uzmanı olarak başladı ve aynı yıl Patent Vekilliği sınavını geçerek Patent Vekili oldu. Şu an Samet Kalıp A.Ş.’ de AR-GE Departmanında Fikri Haklar Yöneticisi olarak çalışıyor.

İlave olarak Okul Destek Derneği’nde (ODD) Lise ve Ortaokul sınıflarında gönüllü olarak Fizik ve Fen Bilgisi öğretmenliği yapıyor.


KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ